Spitalul Județean, amendat cu 5.000 de lei (Video)

spital

O echipă de medici din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava a efectuat în această perioadă un control la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Satu Mare, verificări încrucișate efectuate la nivelul spitalelor din țară, dispuse de Ministerul Sănătății. În urma acestor verificări, SJU a fost amendat cu 5.000 de lei, spitalul având datoria să igienizeze toate spațiile.

În cadrul unei conferințe de presă organizate astăzi, 4 aprilie, managerul SJU Satu Mare, Marcela Papici, a trecut în revistă toate secțiile cu probleme, și care urmează să fie igienizate.

„Avem în plan să renovăm cam toate secțiile, atât la Spitalul Vechi cât și la Spitalul Nou. Pentru igienizare ar fi nevoie de aproximativ 1.274.000. acești bani îi și avem alocați în buget”, spune Papici. Potrivit managerului SJU, costul estimativ al lucrărilor, calculat la metru pătrat este de aproximativ 400 de euro.

Întrebată dacă echipa de control a semnalat că ar fi nevoie de igienizări, Papici spune că „ei au semnalat în linii mari că sunt necesare igienizări pentru că la Chirurgie Generală și Chirurgie Plastică saloanele nu au fost zugrăvite demult, ușile nu au fost schimbate, geamurile, din păcate, pe unele secții au probleme chiar cu mecanismul de închidere și deschidere și sunt realități care se văd cu ochiul liber. Nu încercăm să cosmetizăm nimic”.

Marcela Papici spune că trebuie schimbată tâmplăria de lemn cu tâmplărie termopan „în locația I, etaj I și parter. Este vorba despre 247.000 de lei, pentru tot ce înseamnă Chirurgie Generală, Chirurgie Palstică, Urologie, ORL și Obstetrică”. De asemenea, se mai fac renovări pe secțiile de Oftalmologie și Diabetologie, lucrări a căror valoare este de 200.000 lei.

„Mai avem un acord cadru pe care Spitalul Județean îl are semnat din 2014, în baza căruia se vor face renovări la Spitalul Vechi, la etajul I și parter. Mai avem 100.000 lei, sper să ne încadrăm în acest preț, pentru igienizarea Secției de reanimare”, spune Marcela Papici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.