Seri pozitive: „Omul simplu și transformările profunde”

Seara pozitiva

Proiectul „Seri Pozitive” este iniţiat de Asociaţia „Schimbare Pozitivă” din Cluj și constă în seri de socializare și încărcare cu energie pozitivă, creându-se un cadru de întâlnire şi împărtăşire de informaţii, temele dezbătute fiind teme actuale pe domenii de interes și sunt susținute de invitați din comunitate cu experiență în domeniul prezentat. La finalul întâlnirii organizatorii vă propun o jumătate de oră de socializare pentru a integra mai bine informațiile primite și a împărtăși din experiența personală cu ceilalți.

Întâlnirile din Satu Mare au loc o dată pe lună și sunt conduse de către Delia Danea – psiholog şi trainer programe de dezvoltare personală.

Tema lunii aprilie este „Omul simplu și transformările profunde”, iar invitata serii va fi Anna Mureșan. Evenimentul din această lună va avea loc în data de 12 aprilie, în intervalul orar 18.00-20.30, la Centrul Cultural „G. M. Zamfirescu” (Casa de Cultură a Sindicatelor), Bd. Transilvania nr. 3, et. 1.

Omenirea a descoperit cu multă, multă vreme în urmă că schimbările majore în viața ființei umane apar prin suferință, acel catharsis cântat de poeți și aclamat de filosofi. Adevărat. Trezirea din realitate, din iluzia celor ce ne înconjoară e deseori provocată de mari suferințe – fizice sau emoționale.

Sunt Anna Mureșan și aici începe povestea mea, cu ceva vreme în urmă, o dată cu o intervenție chirurgicală majoră, urmată de o lungă perioadă de recuperare … Felul în care s-au declanșat evenimentele în viața mea, durerile fizice, lupta pentru fiecare zi, pe rând m-au ajutat să deschid ochii, să văd lumea înconjurătoare cu totul și cu totul altfel, în alte culori, într-o altă lumină.

Născută pe meleaguri sătmărene, am studiat bio-chimia în liceu, apoi îndrumată mai în glumă, mai în serios de profesorul meu de biologie către folclor, mi-am îndreptat atenția asupra etnologiei în facultate, atrasă de farmecul ei aparte. Nefiind convinsă că ar fi suficient, am continuat cu masterul în București, completându-mi setea de cunoaștere și cu puțină antropologie culturală. Rămasă o vreme în capitală, mi-am întemeiat acolo familia și am lucrat câțiva ani în tumultul Micului Paris, cu cafenelele lui cochete, străzile aglomerate și diversitatea lui umană terifiantă și splendidă, în același timp. În 2010, am hotărât să dăm glas rădăcinilor și ne-am întors acasă, la ai noștri. Dorința de a-i cunoaște pe semenii nu s-a ostoit niciun moment. Îmi face o plăcere nespusă să-i observ în plenitudinea lor, cu contradicții și scântei, cu bucurii și neplăceri, să-i ascult și, când mi se cere, să dau un sfat potrivit. Povestea mea a fost dintotdeauna despre oameni și pentru oameni, iar lecțiile pe care le-am primit de la ei și prin intermediul lor sunt neprețuite, odată ce reușesc să le înțeleg. E un proces de durată și mă strădui în fiecare moment să fiu prezentă și atentă la ceea ce au ei să-mi ofere și reciproc. Poate scopul acestei vieți încă nu e clar, dar cu certitudine implică oamenii și relațiile pe care le stabilim împreună.

Vreau să vă spun povestea mea despre oameni, întâmplări și lecții. Despre cum m-au ajutat să mă redescopăr, să încep să mă iubesc, despre cărți, despre dans și despre viață, în toată splendoarea ei.

Vă aștept cu drag, să depănăm împreună nu numai povestea mea, dar și ale voastre, în cadrul unei seri cu totul pozitive.

Înscrierile se pot face la http://schimbarepozitiva.ro/omul-simplu-si-transformarile-profunde/

Organizatorii vă așteaptă într-un nou concept, pentru a face diferența în această lume gri. Aduceți o doză de energie pozitivă în viața dumneavoastră și a celorlalți.
Pentru o mai bună organizare, la intrarea în sală, înainte de începerea prezentării, participanţii sunt invitaţi să lase o donație. Donația minimă recomandată este de 20 de lei, pentru acoperirea costurilor de organizare. Setați-vă intenția și toate se vor aranja pentru dumneavoastră.

Partenerii „Serilor Pozitive” Satu Mare sunt: Centrul Cultural ”G.M. Zamfirescu”, Sătmăreanul, SM Live, Jurnalul de Nord Vest, Jurnalul de Satu Mare și Biblioteca Județeană Satu Mare.

Persoana de contact este Delia Danea – Psiholog&Trainer, coordonator proiect Seri Pozitive Satu Mare, telefon 0773 – 974.519 , e-mail: contact@viata-un-dar.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.