La un pas de moarte după ce a băut energizante

energizante

Un adolescent de 15 ani din Satu Mare a ajuns sâmbătă, 2 aprilie, în stare gravă la spital după ce a băut energizante. Acesta avea tahicardie (frecvență cardiacă extrem de crescută – în acest caz pulsul înregistrat a fost de 145 de bătăi pe minut), însă în cele din urmă tânărul a fost stabilizat.

„Am avut un tânăr, un adolescent care a consumat băuturi energizante și care a ajuns în tahicardie la noi, cu pulsul de 145, dar a fost stabilizat în cadrul Unității de Primiri Urgențe (UPU). După câteva ore pacientul a părăsit în condiții bune UPU”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Satu Mare, Constantin Demian.

Reprezentanții spitalului avertizează tinerii să aibă grijă cu consumul acestor băuturi, având în vedere faptul că acestea conțin cofeină, taurină dar și alte substanțe care, prin acțiunea lor, pot afecta organismul.

Demian spune că în acest an este primul caz, însă în anii trecuți au mai fost asemenea cazuri, fenomenul înregistrându-se, în general, la tineri cu vârsta cuprinsă între 15 și 25 de ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.