Cât costă starea de fericire?

Concert5

Vă spunem noi. Uneori foarte puțin. Ca de exemplu, vineri (1 aprilie) seara, la concertul celor trei chitariști: Heiko Plank, Claus Boesser Ferrari și Szabo Sandor, găzduit de sala Filarmonicii „Dinu Lipatti”.

Concertul organizat de Primăria și Consiliul Local, respectiv Centrul Cultural „G. M. Zamfirescu” a început cu câteva piese ale lui Szabo Sandor, cel mai clasic dintre cei trei maeștri, continuând apoi cu Heiko Plank. Acesta a venit cu faimoasa-i chitară Plank, brevetată chiar de el. De fapt, nu era chiar o chitară ci o adevărată orchestră. Vorba unei spectatoare care spunea că e neavizată: „muzica asta este despre cum cresc pietrele” iar noi zicem și despre cum se naște vântul sau cum sună răsăritul unei zile perfecte.

Și a intrat în scenă maestrul Plank. Un bărbat bine legat, chiar robust, ras în cap ca un călugăr budist, purtând pe chip acea stare zen pe care mulți o căutăm. Și-a lipit fruntea de instrument, contopindu-se cu el. Și Doamne, pe unde ne-a mai purtat și la ce stări ne-a făcut părtași … Și când am crezut că mai mult nu se poate a apărut el … Claus Boesser Ferrari. Și călătoria aero-spațială a continuat fascinant în lumea sunetelor neauzite.

Ce n-a făcut omul acesta? A mângăiat chitara ca pe o femeie, a fost când pasional ca un cubanez amorezat, când misterios și sensibil ca cel mai desăvârșit amant.

Toți cei care au trăit acel moment împreună cu cei aproape 300 de spectatori din sală nu vor uita prea curând acest concert. Pentru voi ceilalți care nu ați fost acolo nu putem decât să sperăm că va exista o dată viitoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.