Dan Gheorghe: „Trăiesc sentimentul că întotdeauna am ales calea potrivită” (Video)

Dan Gheorghe

Vizibil emoționat, în luarea de cuvânt din cadrul ceremoniei de predare-primire a comenzii ISU „Someș” Satu Mare, la cârma căruia s-a aflat trei ani de zile, Dan Gheorghe a vorbit despre începuturile carierei sale militare dar și despre momentul în care „în urmă cu aproximativ 32 de ani pășeam sfios pe porțile Școlii Militare de Ofițeri Activi de Artilerie Antiaeriană și Radiolocație „Leontin Sălăjan” din Brașov”.

Cu toate momentele dificile prin care trecuse de-a lungul cariere sale militare, Dan Gheorghe spune că „trăiesc sentimentul că întotdeauna am ales calea potrivită, felul meu de a fi, de a gândi și de a acționa”.

„Trăiesc sentimentul că întotdeauna am ales calea potrivită, felul meu de a fi, de a gândi și de a acționa. Trăiesc sentimentul că am fost aproape de oameni, prin comunicare, care reprezintă de altfel, cheia succesului în relațiile interpersonale, iar progresul este rezultatul muncii în echipă. Trăiesc, de asemenea, sentimentul că m-am dedicat trup și suflet misiunilor încredințate, punându-mi în slujba serviciului toate cunoștințele acumulate, urmând ca o făclie ce m-a călăuzit, îndemnul lui Dalai Lama: Respect pentru tine, respect pentru alții, responsabilitate pentru toate acțiunile tale”, a declarat fostul șef al pompierilor sătmăreni, Dan Gheorghe.

Acesta a dat glas și unui regret. „Dacă ar fi să spun ce regret, este faptul că părăsesc un colectiv de cadre excelent, o echipă cu care am trecut prin bune și prin rele și care mi-a fost a doua familie”, a subliniat pompierul sătmărean.

De asemenea, fiind momentul amintirilor, Dan Gheorghe a vorbit cu nostalgie și despre momentul în care a pășit pentru prima oară, pragul Școlii Militare din Brașov.
„Rememorez cu nostalgie ziua în care în urmă cu aproximativ 32 de ani pășeam sfios pe porțile Școlii Militare de Ofițeri Activi de Artilerie Antiaeriană și Radiolocație „Leontin Sălăjan” din Brașov. Mânat de un fior de emoție profundă spre un tărâm nou pe care nu-l cunoșteam, ce urma să fie viața militară, devenit mai apoi, cariera militară”, a declarat Dan Gheorghe.

Dan Gheorghe s-a pensionat după o carieră militară de aproximativ trei decenii, în ultimii trei ani fiind la cârma ISU „Someș” Satu Mare. Locul acestuia a fost luat de colonelul Nicolae Dima, acesta fiind împuternicit de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.