Episcopia Greco-catolică de Maramureș are site oficial

site

Episcopia greco-catolică de Maramureș are site oficial. Acesta a fost lansat zilele trecute de către reprezentanții Bisericii greco-catolice: www.episcopiamm.ro. Episcopia se întinde pe patru județe, printre care și Satu Mare.

Pagina web este configurată în opt secțiuni principale: „Acasă”, „Episcopul”, „Eparhia”, „Curia”, „Viața eparhiei”, „Comunicare”, „Știri”, „Contact”. De asemenea, fiecare secțiune cuprinde diverse submeniuri, care facilitează accesul navigatorilor la informațiile pe care le caută.

De Eparhia (unitate teritorială bisericească, condusă de un episcop) greco-catolică de Maramureș aparțin 11 protopopiate dintre care în patru unități există și parohii aflate pe raza județului nostru: Protopopiatul Ciscarpatin de Satu Mare; Protopopiatul Satu Mare; Protopopiatul Seini și Protopopiatul Țara Oașului.

Eparhia greco-catolică de Maramureş a fost înființată prin bula papală „Sollemni Conventione”, pe data de 5 iunie 1930, și se întinde pe patru județe: Maramureș, Satu Mare, parte din Sălaj, parte din Suceava.

Este împărțită în 11 protopopiate și 147 de parohii. Are 126 de preoți, nouă institute religioase, două institute secular și două mănăstiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.