Cine este sătmăreanul cu care s-a întâlnit Iohannis la Washington

Benjamin B. Ferencz4

Benjamin B. Ferecz3

Benjamin B. Ferencz

Benjamin B. Ferencz1

Benjamin B. Ferencz, ultimul supraviețuitor al echipei de procurori din procesul de la Nurenberg, cel care l-a întâmpinat joi, 31 martie pe Klaus Iohannis la intrarea în Muzeul Holocaustului din Washington s-a născut în Satu Mare. Cei doi au dat mâna și au schimbat câteva cuvinte, Benjamin B. Ferencz spunându-i președintelui Iohannis că s-a născut în România, la Satu Mare.

Acesta a văzut lumina zilei la data de 11 martie 1920 într-o familie de intelectuali evrei din Sătmarul începutului de secol XX. Familia acestuia s-a mutat apoi în America, Benjamin B. Ferencz având la acea vreme doar 10 luni. În prezent, acesta trăiește împreună cu soția sa Gertrude, în New York și Florida. Din căsătoria celor doi s-au născut patru copii.

Benjamin B. Ferencz a absovirea Facultatea de Drept la Harvard în 1943, după care s-a înrolat într-un batalion de artilerie anti-aeriană care se pregătea de invadarea Franței. A luptat sub comanda generalului Patton, în campaniile americanilor din Europa.

De asemenea, Benjamin Ferencz este considerat unul din fondatorii Curții Penale Internaționale.

Pentru mai multe informații cu privire la întâlnirea dintre ultimul supraviețuitor al echipei de procurori de la Nurenberg și președintele României, Klaus Iohannis, dați click pe următorul link:

http://www.satmareanul.net/2016/03/31/iohannis-s-a-intalnit-cu-un-satmarean-la-washington/

Un Comentariu la "Cine este sătmăreanul cu care s-a întâlnit Iohannis la Washington"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.