ALDE vrea candidat la primăria Satu Mare (Video)

Adrian Stef

În cadrul unei conferințe de presă susținută astăzi, 2 aprilie, liderul ALDE Satu Mare, Adrian Ștef a subliniat faptul că Organizația Municipală a formațiunii politice pe care o reprezintă dorește să aibă candidat la primăria municipiului reședință de județ. Discuții legate de stabilirea candidatului pentru municipiul Satu Mare vor avea loc astăzi în cadrul unei întâlniri ce va avea loc între reprezentanții ALDE și PSD.

„O discuție aprinsă este legată de Satu Mare. Delegația Permanentă mi-a solicitat să candidez la primăria municipiului reședință de județ. Organizația locală de la Satu Mare nici nu vrea să accepte să nu avem candidat, acuma dau din casă, dar asta este realitatea. Aicea vor fi câteva discuții pe care le vom avea în cursul zilei de astăzi cu colegii de la PSD. Totodată, inclusiv în organizațiile de al nivel județean părerile erau împărțite. Unii spuneau să încercăm această variantă, sigur, a unei posibile liste comune poate la municipiu și să susținem candidatura actualului primar. Repet, Organizația Municipală dă de furcă foarte tare. Organizația Municipală își dorește foarte mult să existe liste separate și un candidat separat la primăria municipiului reședință de județ. Sigur, trebuie să vă spun acest lucru, aceste solicitări le am zilnic și de la sătmăreni. Sunt foarte mulți sătmăreni cu care mă întâlnesc, care îmi scriu și pe rețelele de socializare și mă întreabă ce se întâmplă cu ALDE și când își anunță candidatul și mă îndeamnă să candidez la primăria municipiului reședință de județ”, spune liderul ALDE.

Totodată, Adrian Ștef a subliniat și faptul că „prima mea opțiune este să găsim o variantă comună cu cei de la PSD și să ne susținem reciproc așa cum am făcut-o și până acuma. Sigur, cum vă spuneam, aceste lucruri trebuie să fie în avantajul ambelor părți, adică și al ALDE și al PSD. Vom vedea cum vor evolua discuțiile de astăzi și de săptămâna viitoare”.

Ștef spune că aceste negocieri între ALDE și PSD cu privire la stabilirea candidaților pentru fiecare localitate în parte se vor finaliza în cursul săptămânii viitoare. „Vom stabili foarte clar cine sunt candidații și care sunt localitățile unde vom avea candidați comuni și liste comune, sau cum vom rămâne cu aceste liste separate”.

Un Comentariu la "ALDE vrea candidat la primăria Satu Mare (Video)"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.