Școala Batarci – Școala a siguranței Tedi

elevi

Şcoala Siguranţei Tedi – campanie naţională dedicată elevilor din clasele a I-a, presupune desfăşurarea unor activităţi menite să-i informeze pe şcolari despre principiile şi regulile care, respectate fiind, le pot aduce mai multă siguranţă.

Joi, 31 martie, a fost rândul copiilor de la Şcoala Gimnazială din Batarci, una din cele 14 şcoli din judeţ înscrise în campania Şcoala Siguranţei Tedi, să afle mai multe despre siguranţa lor. Întâlnirea a fost susţinută de inspector principal Hrihorişan Felicia, ofiţer sociolog în cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare.

Cei 20 de elevi aflaţi sub îndrumarea doamnei învăţătoare Diana Stan, au aflat multe informaţii legate de siguranţa în trafic, semnificaţia unor indicatoare rutiere şi au identificat, împreuna cu reprezentanta Poliţiei, locurile în care copiii de vârsta lor se pot juca în siguranţă, se pot da cu bicicleta, cu rolele sau cu trotineta.

Şi pentru că mulţi dintre copii s-au declarat utilizatori ai internetului, au fost punctate şi cele mai importante reguli în acest domeniu, minimul de cunoştinţe pe care un copil trebuie să le aibă atunci când se aventurează singur în lumea virtuală.

În aceeaşi zi la Batarci au fost susţinute şi activităţi de prevenire a delincvenţei juvenile şi a consumului şi traficului de droguri. Aceste activităţi i-au avut în centru pe elevii claselor a VII-a şi a VIII-a, la cele două întâlniri organizate participând peste 40 de elevi şi cadre didactice.

Influenţa alcoolului şi drogurilor asupra comportamentului tinerilor, principalele infracţiuni pe care le comit minorii dar şi pedepsele pe care legislaţia română le prevede pentru minorii care au săvârşit infracţiuni, au fost câteva din subiectele fierbinţi pe care poliţiştii le-au dezbătut împreună cu elevii.

Activităţile preventive au fost apreciate a fi utile şi interesante, venind ca un suport pentru cadrele didactice interesate în a oferi o educaţie mai vastă elevilor, inclusiv din perspectivă juridică. Întâlnirile au fost posibile prin sprijinul acordat de conducerea şcolii, respectiv a domnului director prof. Romeo Ciorbă Pop.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.