Augustin Lazăr, propus pentru funcția de procuror general al României

Augustin Lazar, procuror general in Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba - Iulia, participa la o conferinta de presa cu prilejul aducerii in tara a unui lot important dintr-un mare tezaur monetar dacic, recuperat recent din Marea Britanie, ca mijloc material de proba, la Muzeul National de Istorie a Romaniei din Bucuresti, vineri, 8 noiembrie 2013. Readucerea in tara a 145 monede de aur (stateri) dacice de tip Koson, reprezinta incununarea a trei ani de munca, la care au participat magistrati, ofiteri de politie, functionari si experti de la Muzeul National de Istorie a Romaniei, precum si omologi ai lor din Marea Britanie. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO
Augustin Lazar, procuror general in Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba – Iulia, participa la o conferinta de presa cu prilejul aducerii in tara a unui lot important dintr-un mare tezaur monetar dacic, recuperat recent din Marea Britanie, ca mijloc material de proba, la Muzeul National de Istorie a Romaniei din Bucuresti, vineri, 8 noiembrie 2013. Readucerea in tara a 145 monede de aur (stateri) dacice de tip Koson, reprezinta incununarea a trei ani de munca, la care au participat magistrati, ofiteri de politie, functionari si experti de la Muzeul National de Istorie a Romaniei, precum si omologi ai lor din Marea Britanie. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Procurorul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, Augustin Lazăr este propunerea ministrului Justiției, Raluca Prună, pentru funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ). Propunerea a fost trimisă astăzi, 1 aprilie către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Procurorul general al PÎCCJ este numit de președintele României, la propunerea ministrului Justiției, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcția de judecător sau procuror, pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

Augustin Lazăr a susținut că este recomandat pentru funcția de procuror general de experiența sa profesională și de nivelul de expertiză pe care îl are.

„Ministerul Public are, desigur, unele probleme de rezolvat, pe care le va analiza persoana care va fi propusă. Va fi un moment potrivit să fie abordate aceste probleme de către persoana care va fi considerată competentă să le analizeze. (…) Nu mă îndoiesc că, după această procedură, Ministerul Public va avea o conducere puternică și competentă, indiferent cine va fi”, a spus Augustin Lazăr.

Ministerul Justiției a lansat pe 17 februarie procedura de recrutare a unui nou procuror general al României, funcție rămasă vacantă ca urmare a demisiei lui Tiberiu Nițu, după ce numele său a apărut în scandalul legat de folosirea coloanei oficiale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.