„Zilele Județului”, subiect fierbinte în ședința CJ

Data la care va fi organizată sărbătoarea dedicată „Zilelor Județului Satu Mare” a fost unul dintre subiectele fierbinți dezbătute în cadrul ședinței de astăzi, 30 martie a Consiliului Județean (CJ) Satu Mare.

În luarea de cuvânt, consilierul PNL Alexandru Panea l-a acuzat pe președintele CJ că acesta ar fi hotărât singur ca „Zilele Județului” să fie deodată cu „Zilele Municipiului Satu Mare”.

Acest lucru, potrivit lui Panea înseamnă schimbarea datei de organizare a acestei manifestări, în condițiile în care există o hotărâre a CJ în acest sens potrivit căreia „Zilele Județului Satu Mare” să fie organizate în preajma sărbătorii Sfântului Ioan Botezătorul, adică în jurul datei de 24 iunie.

Șeful CJ a explicat faptul că ziua județului este pe 24 iunie, de Sfântul Ioan Botezătorul, însă aceasta este o sărbătoare religioasă, în schimb, evenimentele dedicate „Zilelor Județului” pot avea loc oricând.

Adrian Ștef a subliniat faptul că el personal este de părere ca „Zilele Județului” să rămână așa cum au fost și până acum, adică în preajma sărbătorii Sfântului Ioan Botezătorul. Asta rămâne de văzut după ce va primi răspunsurile și de la primarii din județ pe care i-a întrebat dacă este bine să organizeze „Zilele Județului” deodată cu ale municipiului. Ștef spune că a primit deja răspunsuri de la 30 de primării. Următorul pas ar fi discutarea acestui subiect în cadrul unei ședințe extraordinare, unde se va lua o hotărâre cu privire la acest subiect.

Adrian Stef

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.