Țepe cu analize gratuite la Satu Mare

Valentin Breban

Mai muți sătmăreni, în majoritatea lor oameni mai în vârstă, au depus reclamații în acest an la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului (CJPC) după ce au fost înșelați de o firmă care oferea analize medicale gratite. În ultima perioadă, 20 de sătmăreni au depus reclamații la CJPC, firma respectivă fiind amendată cu câte 10.000 de lei pentru fiecare reclamație.

În cadrul ședințe ATOP care a avut loc astăzi, 30 martie, comisarul superior de la CJPC Satu Mare, Valentin Breban, a declarat că firma respectivă le oferea persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani analize gratuite. În cele din urmă aceste analize s-au dovedit a fi superficiale deoarece persoanelor în cauză de multe ori nici nu li se recoltau probe biologice.

Breban spune că în urma acestor analize superficiale, reprezentanții firmei puneau tot felul de diagnostice, recomandându-le persoanelor căzute în capcana lor tot felul de produse, precum: saltele magnetice (a căror preț varia între 6.000 și 10.000 de lei); aparate cu laser, filtre de apă, etc.

Având în vedere că angajații firmei le spuneau pacienților că produsele recomandate „îi va vindeca pe loc, cum se zice”, spune Breban, o parte dintre aceștia, mai creduli din fire, au semnat contractele pe loc. Mai mult decât atât, aceștia plăteau și un avans, însă în decurs de câteva zile și-au dat seama că au fost înșelați.

Breban le recomandă persoanelor mai în vârstă să nu de-a curs unor asemenea propuneri venite din partea unor firme care oferă servicii medicale cu titlu gratuit, și mai mult decât atât, să nu semneze contracte dubioase.

Un Comentariu la "Țepe cu analize gratuite la Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.