„Olimpiada pisicilor”, în aprilie, la București

pisici1

Bucureștiul va găzdui în zilele de 9, respectiv 10 aprilie, WCF Cat Olimpia World Show, evenimentul care reunește unele dintre cele mai frumoase pisici din lume. Competiția va avea loc la Romexpo, pavilionul C3.

Până în prezent, la eveniment s-au înscris 29 de rase și expozanți din 19 țări.

World Cat Federation este o federație internațională de cluburi de pisici, cu sediul în Germania. WCF reunește peste 400 de organizații și cluburi din Europa, Africa, Asia, Australia/Oceania, America de Nord și America de Sud.

WCF adoptă standarde pentru rase de pisici, pregătește experți felinologi și dezvoltă regulile de organizare ale expozițiilor WCF. În România, WCF există din 2015, prin Clubul Felin Magnificats, care întrunește peste 40 de crescători de pisici de rasă și organizează anul acesta expoziții în București, Constanța și la Castelul Bran.

În anul competițional 2015, pisicile din România au obținut rezultate foarte bune, câștigând trei rase, Ragdoll, Selkirk Rex și Singapura.

Tot la această expoziție, pisicile participante vor putea fi imortalizate de Tetsu Yamazaki, unul dintre cei mai mari fotografi ai lumii, venit special din Japonia pentru acest eveniment.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.