„Metoda accidentul” face în continuare victime la Satu Mare. Ce spune Florentin Vlad (Video)

Florentin Vlad

Deși s-au mai rărit cazurile de înșelăciune prin „metoda accidentul”, șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Satu Mare, Florentin Vlad, spune că anul acesta, în județul nostru au fost semnalate patru sau cinci asemenea cazuri. Sfatul acestuia este ca persoanele vizate să sune imediat la Poliție și să nu dea curs în niciun caz solicitării apelanților de a trimite o anumită sumă de bani într-un cont oarecare.

Anuțul a fost făcut în cadrul ședinței ATOP ce a avut loc astăzi, 30 martie.

„Nu există nici o lună de zile fără ca o persoană, măcar, să nu trimită bani aiurea unor necunoscuți pentru motive ireale”, spune Florentin Vlad.

Sfantul acestuia, în astfel de situații este ca persoana vizată să „sune la Poliție. Noi avem evidența atât de la nivel local cât și de la nivel național. Așa că putem verifica dacă accidentul este real sau nu”.

De asemenea, Florentin Vlad a subliniat faptul că trebuie evitate serviciile „care la eliberare de bani nu solicită acte de identitate. Există servicii prin care poți să trimiți suma respectivă de bani pe baza unui cod sau al unui cont care nu leagă o anumită persoană de un anumit gen de identitate. Toți cei care comit înșelăciuni, sau marea lor majoritate, cu metoda accidentul, se folosesc de astfel de servicii”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.