Lecții învățate la Biblioteca Județeană: Fairplay și spirit de echipă

Biblioteca Județeană Satu Mare, în parteneriat cu Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu”, organizează joi, 31 martie, o activitate care vizează stimularea dialogului și a activităților în echipă între copiii de diferite vârste.

Organizată sub genericul „Să ne jucăm împreună”, activitatea se va derula în găzduirea Sălii de lectură „Gheorghe Bulgăr”, în intervalul orar 10.00-12.00, cu participarea elevilor din clasele a II-a și a VII-a, de la instituția de învățământ mai sus amintită, coordonați de cadrele didactice Anca Seucea și Alina Secan.

Pe parcursul celor două ore, elevii din clasa a VII-a îi vor învăța pe colegii lor mai mici jocuri logice și de socializare, prin care se urmărește dezvoltarea abilităților de comunicare ale copiilor, deprinderea obiceiului de a lucra în echipă, spiritul de competiție și corectitudine prin însușirea regulilor jocurilor.

„Participanții la această activitate vor lăsa la o parte pentru o vreme jocurile online și cele electronice, intermediate de tehnologie, și vor descoperi jocuri și activități interumane, pe care le pot derula ulterior acasă, în compania membrilor familiei. Sperăm la un feedback pozitiv din partea copiilor, părinților și a cadrelor didactice, deopotrivă, dorindu-ne să reluăm activitatea în lunile aprilie, mai, octombrie și noiembrie”, a declarat Lacrima Istrăuan, managerul Bibliotecii Județene Satu Mare.

Colecția de jocuri de care dispune Biblioteca Județeană Satu Mare (Monopoly, Nu te supăra frate!, Rummy, Șah, Puzzle etc.) este constituită din donații de la cititori, ca urmare a campaniilor „Dar din darul sătmărenilor” și „Pedalez pentru bibliotecă”.

Colaborarea cu cele două clase de la Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu” va fi reluată luni, 4 aprilie, cu un program artistic prilejuit de „Ziua Internațională a Cărții pentru Copii” și de împlinirea a 211 ani de la nașterea îndrăgitului scriitor danez Hans Christian Andersen. Programul artistic oferit de copii se va derula în Sala de lectură, cu începere de la ora 10.00.

biblioteca-judeteana--satu-mare

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.