Elevii de la Școala „Mircea Eliade” vor permis de biciclist

campanie

Campania „Vreau permis de biciclist!” continuă în aceste zile, cu noi activităţi educative destinate preşcolarilor şi şcolarilor, aspiranţi la statutul de biciclist. Astfel, ziua de marţi, 29 martie, a fost din nou o zi plină pentru organizatorii campaniei, numărul participanţilor la activităţile de informare desfăşurate în această zi fiind de peste 100.

Reprezentanţi ai Poliţiei şi ai Radio Transilvania s-au aflat în mijlocul copiilor de la Şcoala Gimnazială „Mircea Eliade” din Satu Mare. În cadrul celor două întâlniri avute cu elevii claselor a IV-a A şi a IV-a C, sub coordonarea învăţătoarelor Crinuţa Simon şi Anca Uglai, au fost abordate teme vizând obiceiurile copiilor prin care aceştia îşi menţin sănătatea. Între acestea, una din preocupările favorite ale copiilor pare să fie mersul cu bicicleta. Pe lângă faptul că este o formă bună de mişcare, dar şi un mijloc de deplasare ecologic, bicicleta este asociată cu distracţia în aer liber şi cu posibilitatea de a face ceva împreună cu părinţii.

Copiii au aflat cu acest prilej de la reprezentanta Poliţiei, inspectorul principal Felicia Hrihorişan, cum trebuie să fie echipată o bicicletă, ce reguli trebuie să respecte pietonii şi bicicliştii, care este semnificaţia unor indicatoare rutiere, care sunt locurile sigure în care copiii pot pedala în voie şi multe alte informaţii utile micilor biciclişti. Experienţele personale în traficul rutier au fost împărtăşite cu bucurie de copii, chiar dacă nu toate au fost plăcute sau de dorit.

Şi copiii de la Grădiniţa nr. 5 au participat în aceeaşi zi la activităţi informative. De la Otilia Matioc, reprezentant Radio Transilvania, au aflat ce trebuie să facă pentru a fi mereu în formă şi sănătoşi, iar de la reprezentanta Poliţiei au învăţat reguli de circulaţie pe care viitorii biciclişti trebuie să le cunoască înainte de a se aventura în traficul rutier.

În cadrul campaniei adresate micilor biciclişti vor fi organizate în această săptămână şi alte întâlniri la care vor participa elevi ai Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” din Satu Mare, precum şi preşcolari din grădiniţele „Dumbrava Minunată” şi GPP nr. 11.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.