Vești bune pentru fumători. Se modifică legea antifumat

fumat

Astăzi, 30 martie, senatorii din cadrul Comisiei juridice au admis o serie de amendamente la legea antifumat, care elimină interdicţia fumatului la terase, spaţiul închis fiind redenumit ca spaţiu cu pereţi de jur împrejur. De asemenea, fumatul va fi permis în camere special amenajate pentru acest lucru.

Potrivit iniţiatorilor amendamentelor „fumatul va fi permis în camere special amenajate”, care să servească exclusiv fumatului dar și consumului de cafea, băuturilor calde sau băuturilor răcoritoare.

De asemenea, parlamentarii vor să modifice și definiţia spaţiului public închis. Astfel, „orice spaţiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate sau de dreptul de acces, care are un acoperiş, plafon sau tavan şi care este încadrat de pereţi de jur împrejur, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, cu excepţia spaţiilor cu detinaţie locative”.

Totodată, inițiatorii amendamentelor dau o nouă definiţie şi spaţiului închis de la locul de muncă, astfel „spaţiul care are un acoperiş, plafon sau tavan, şi care este încadrat de pereţi, de jur împrejur, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, aflat într-un loc de muncă, astfel cum este definit în legea securităţii şi sănătăţii în muncă 319/2006, cu modificările ulterioare”.

Comisia juridică a dat un aviz favorabil pe proiectul de lege al Guvernului privind reglementarea fumatului. Amendamentele aduse de parlamentari Legii antifumat vor fi dezbătute în comisia economică, care trebuie să elaboreze, împreună cu Comisia de sănătate, un raport pe acest proiect de lege.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.