„A douăsprezecea noapte” de William Shakespeare, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor

a douasprezecea noapte (7)

a douasprezecea noapte (8)

a douasprezecea noapte (34)

Secția română a Teatrului de Nord pune în scenă, duminică, 3 aprilie, la ora 19.00 spectacolul „A douăsprezecea noapte” de William Shakespeare, în regia lui Eugen Gyemant. Scenografia este realizată de Maria Nicola iar pregătirea muzicală de Dorin Griguță. Spectacolul va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor.

„A douăsprezecea noapte este povestea încurcată a unei fete care naufragiază pe țărmul unui tărâm straniu numit Ilyria, condus de un duce pe care nu îl mai interesează nimic altceva decât dulcele abandon al unei iubiri imaginare și de o contesă care a jurat să își petreacă restul eternității în doliu perpetuu.
Pornind de la jocul erorilor sexuale construite de Shakespeare, ne propunem ca în spectacolul A douăsprezecea noapte să explorăm tocmai tema travesti-ului și consecințele sale în același timp comice și tragice. Ilyria pe care o vom descrie este o țară în care domnește confuzia sexuală, un fel de limb al celor care nu știu încă cu adevărat cine sunt. Ilyria este locul unde ajung cei care nu știu ce își doresc în realitate și care nu se văd pe ei înșiși așa cum sunt.
Haosul orchestrat pe parcurs se îndreaptă în final către momentul de auto-descoperire dureroasă, în care fiecare realizează cine este, ce este și ce își dorește cu adevărat”. (Eugen Gyemant)

Pentru acest spectacol este valabil abonamentul „Vasile Savinescu”, iar prețul unui bilet este de 20 de lei pentru adulți, respectiv 15 lei pentru elevi, studenți și pensionari.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.