Simona Pop confirmată în lotul României pentru Jocurile Olimpice de la Rio !

Simona Pop

spada

În cadrul unei întâlniri care a avut loc astăzi, 29 martie la sediul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Federația Română de Scrimă și-a prezentat noul logo dar şi sportivii calificaţi la JO de la Rio De Janeiro. Din lotul României care ne va reprezenta țara la Jocurile Olimpice din vara acestui an face parte și sătmăreanca Simona Pop.

La evenimentul de astăzi au fost prezenţi preşedintele FRS, Mihai Covaliu, preşedintele COSR, Alin Petrache, ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă, preşedintele de onoare al FR Scrimă, Ana Pascu, spadasinele Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop, Loredana Dinu, sabrerul Tiberiu Dolniceanu şi antrenorii Dan Podeanu şi George Epurescu.

„Avem sportivi valoroşi şi am încredere că vor face rezultate bune la Jocurile Olimpice de la Rio. Obiectivul nostru este una, două medalii. Este un obiectiv îndrăzneţ, dar realizabil. Şansele ni le facem prin cum ne vom prezenta în acel moment. Ne fixăm aceste ţinte pentru a ne impune un anumit nivel. Avem valoarea necesară pentru a ne îndeplini acest obiectiv. Sper că vom şti cum să ne manageriem şansele. Fetele ştiu unde sunt, au experienţă, au învăţat foarte mult din greşeli şi sunt convins că la Rio îşi vor face bine planul”, a declarat președintele FR Scrimă, Mihai Covaliu.

Pe 16 și 17 aprilie la Praga va avea loc un ultim turneu de calificare, pentru sportivii care nu au încă bilete la Rio. România va fi prezentă cu câte un sportiv în probele de floretă feminin, floretă masculin, spadă masculin și sabie feminin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.