Expoziția Sony World Photography Awards ajunge la Tășnad

expo

Cele mai bune fotografii din lume, premiate la Sony World Photography Awards (SWPA), cea mai mare competiție de profil la nivel mondial, vor fi expuse începând de miercuri, 30 martie, la Pensiunea „Casa Tora” din Tășnad.

„Anul trecut s-a stabilit un nou record de participări la cea mai mare competiție de fotografie din lume. Lucrările premiate, care pot fi văzute de miercuri la Pensiunea „Casa Tora” din Tășnad, sunt alese din peste 173 de mii de înscrieri din 171 de țări. Pentru expoziția de la Tășnad am reușit să aducem lucrările expuse la Londra, printre care se numără și fotografiile celor doi fotografi români premiați. Este o expoziție la care îi așteptăm pe toți iubitorii de fotografie și care sperăm să îi inspire pe cei care vor să se înscrie în ediția 2016”, a declarat Cătălin Neagu, Group Product Marketing Manager Sony România.

Printre fotografiile expuse se vor număra cele din seria „Camera intima”, realizate de Cosmin Bumbuț, câștigător al premiului „Fotograful anului” la secțiunea „Arhitectură” în cadrul SWPA 2015, care cuprinde o serie de imagini realizate în 35 de închisori din România.

La scurt timp după câștigarea premiului, Cosmin Bumbuț a declarat: „Premiul de la Sony World Photography este cel mai important pe care l-am câștigat până acum. Mă bucur că fotografiile din proiect au fost apreciate internațional, mai ales că, din 2008, de când am început această serie, m-am întrebat cum va fi primită și înțeleasă. Camera intimă este un spațiu destinat dragostei și tandreței, dar care anulează, în același timp, ideea de intimitate.”

Totodată, amatorii de fotografie vor putea admira și lucrarea „Alesul oilor”, de Auraș Mihaiu, câștigător al premiului România National Award, care a surprins momentul de la stână în care ciobanii își pregătesc oile pentru iernat.

„Fotografia înseamnă pentru mine pasiune, stil de viață și job. Este un sentiment foarte frumos să știi că talentul tău și munca în fotografie sunt recunoscute. Am câștigat mai multe concursuri, dar de această dată bucuria este mai mare, mai ales că este la nivel internațional”, a declarat Auraș Mihaiu.

Expoziția va putea fi vizitată până în data de 20 aprilie 2016.

Sony World Photography Awards este cea mai mare competiție de fotografie din lume. La ediția de anul trecut, cea de a VIII-a, a fost înregistrat un număr record de înscrieri, mai exact 173.444 din 171 de țări, cu o creștere de 24% față de anul precedent. La SWPA 2015 au fost decernate 54 de premii naționale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.