Continental vrea să devină cel mai mare angajator din industria auto

ContiTech

Mizând până la sfârșitul acestui an pe un număr de 17.500 de salariaţi, Continental România va concura cu grupul Renault, acţionarul Dacia, pentru titlul de cel mai mare angajator din industria auto locală. În prezent, compania franceză are aproximativ 18.000 de salariaţi. Continental are o fabrică și la noi în județ, ContiTech Carei.

Cel mai mare producător de componente de pe piaţa auto locală, Continental România, cu afaceri anuale de peste 2 miliarde de euro, a realizat anul trecut investiţii de 130 mil. euro pe piaţa locală, pentru a dezvolta sisteme pentru maşinile autonome ale viitorului.

„Echipa noastră de ingineri lucrează la dezvoltarea conceptului de condus autonom, aplicaţii pentru maşini interconectate şi eficientizarea consumului de combustibil“, a declarat Christian von Albrichsfeld, directorul general al Continental România.

Continental are centre de cercetare şi dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Iaşi şi Braşov şi unităţi de producţie în Braşov, Sibiu, Timişoara, Nădab şi Carei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.