Adversara Simonei Halep este pe jumătate sătmăreancă

Simona Halep

Timea-Bacsinszky

Simona Halep joacă în această seară (azi, 29 martie), de la ora 20.00, în sferturile de finală ale turneului WTA Premier de la Miami (Florida), având-o ca adversară pe Timea Bacsinszky. Adversara Simonei este pe jumătate româncă. Tatăl acesteia, Igor Bacsinszky, este originar din Satu Mare.

Aceasta va fi a treia întâlnire directă dintre cele două jucătoare. Cele două partide precedente au fost câștigate de Simona Halep. Românca s-a impus în 2010, la Torhout (ITF), cu 6-1, 6-3 şi în finala turneului de la Shenzen (2015), cu 6-2, 6-2.

Adversara Simonei, Timea, se află la a cincea participare la Miami şi la cea mai bună performanţă din întrecerea de la Florida.

Tatăl Timeei, Igor Bacsinszky, s-a născut în Satu Mare, și a fost campion de juniori al României, dar a plecat din țară și s-a stabilit în Ungaria în anul 1978. În 1981, Igor Bacsinszky s-a căsătorit cu unguroaica Suzanne și împreună s-au mutat definitiv în Elveția, acolo unde în 1989 avea să vină pe lume Timea.

Tatăl Timeei s-a apucat să antreneze în anii ’80, iar în 2002 a fost declarat cel mai bun antrenor de tenis al Elveției. Igor a antrenat-o și pe Timea până la vârsta de 15 ani.
Turneul de la Miami este dotat cu premii totale de 6.134.605 dolari.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.