Valeriu Steriu, noul președinte al UNPR

Valeriu Steriu

Deputatul Valeriu Steriu este noul președinte al Uniunii Naționale pentru Progresul României (UNPR). Acesta a fost ales cu 339 de voturi, astăzi, 26 martie, în cadrul Conferinței Naționale a partidului.

Contracandidații lui Valeriu Steriu, senatorii Iulian Cristache și Ioan Iovescu, au obținut 22 de voturi, respectiv 5 voturi, iar patru voturi au fost anulate.

Steriu a declarat că vrea să aducă partidul la guvernare și de a face ca această formațiune să fie elementul central al politicii românești și nucleul oricăror coaliții.

„Nu vreau să ne aliem cu oricine (…) Obiectivul nostru nu trebuie să fie un partid anume, trebuie să fie mult mai important, trebuie să nu lipsim de la guvernare”, a susținut acesta.

Valeriu Steriu are 50 de ani, este licențiat în Inginerie, Mașini/ Unelte, la Institutul Politehnic-Facultatea TCM. Steriu este doctor în agronomie și a urmat un curs postuniversitar de perfecționare în domeniul securității și apărării naționale, potrivit CV-ului său publicat pe site-ul Camerei Deputaților.

În prezent, Steriu se află la al doilea mandat de deputat, iar în perioada 2001-2004 a fost secretar de stat pentru integrare europeană și relații internaționale în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.