„Marșul pentru viață”, la a VI-a ediție (Galerie foto&video)

mars1

mars2

mars3

mars4

mars5

mars6

mars8

mars9

mars11

mars12

mars13

mars14

mars15

mars16

mars17

mars18

mars19

Aproximativ 200 de sătmăreni, printre care mame cu copii, tineri, dar și persoane mai în vârstă, au participat astăzi, 26 martie, la „Marșul pentru viață”, acțiune organizată de asociațiile „Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului” și „Pro Vita”.

Evenimentul ajuns în acest an la cea de-a VI-a ediție a debutat cu un scurt program artistic, o rugăciune și cu luarea de cuvânt a preotului ortodox Tiberiu Vălean, președintele Asociației „Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului”.

„Noi am venit să aducem un omagiu femeii care naște. Venim aici să mărșăluim pe stradă și să arătăm lumii că trebuie să devenim sensibili în fața femeii care se află în criză de sarcină. Multe tinere din ziua de astăzi cred că nu au altă opțiune decât avortul, pentru că, de obicei, în societatea noastră oamenii cărora li se întâmplă anumite necazuri de acest gen sunt disprețuiți și marginalizați. Nu este așa. Întotdeauna există o opțiune și opțiunea cea mai bună, întotdeauna, este viața. Viața fiecărui copil care se naște este o viață importantă, pentru că fiecare copil care se naște se află în planul lui Dumnezeu. Dumnezeu are un plan cu fiecare dintre noi. Să nu uităm că noi ne-am născut din niște mame care ne-au iubit și ne-au adus la viață. Tații noștri și mamele noastre ne-au îngrijit, ne-au adus în lume și ne-au dat, ca să zic așa, puterea de a ne trăi noi înșine viața prin ceea ce am învățat de la ei”, a declarat părintele Tiberiu Vălean.

Participanții la marș au pornit de pe platoul din fața Muzeului Județean (B-dul Vasile Lucaciu), în jurul orei 12.00. Purtând pancarte pe care erau înscrise mesaje de susținere a vieții, participanții au mărșăluit până în Centrul Nou.

„Marşul pentru viaţă” are loc anual cu scopul afirmării dreptului la viaţă al tuturor persoanelor începând de la momentul concepţiei.

Participanţii la marş militează pentru stoparea avortului, oferirea de alternativă la avort prin susţinerea femeilor aflate în dificultate şi stoparea falsei educaţii sexuale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.