Art Bunavestire: Trei decenii de dăruire și culoare la Negrești-Oaș (Galerie foto)

Aproximativ 200 de negreșteni (și nu numai) au trecut vineri, 25 martie, pragul Galeriei de artă „Dr. Mihai Pop” a Muzeului din Negrești-Oaș, pentru a participa la vernisajul celei de-a 30-a ediții a tradiționalei expoziții de artă contemporană „Art Bunavestire”.

Dintre oficialități, la evenimentul din capitala Țării Oașului au participat președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fediorca dar și deputatul PSD, Octavian Petric.

În luarea de cuvânt, primarul orașului Negrești-Oaș i-a felicitat pe artiștii negreșteni pentru performanță, rememorându-i și pe cei care nu mai sunt printre noi dar și pe sufletul acestui eveniment, dr. Mihai Pop, omul care a adunat în jurul său acest grup de artiști.

„Ne-am mândrit tot timpul cu Art Bunavestire, dar azi ne mândrim mai mult ca niciodată pentru că reușim această performanță de a aniversa 30 de primăveri. Ani în care au venit la Negrești-Oaș personalități importante ale vieții culturale românești, care ne-au onorat prin prezența lor. Și nu este puțin lucru. Puține sunt evenimentele culturale de această anvergură care se pot lăuda cu palmaresul Art Bunavestire. Este de departe cel mai prestigios eveniment de artă contemporană pe care îl găzduiește orașul nostru. Art Bunavestire este nu doar simbolul evoluției noastre culturale, ci a întregii zone”, a declarat primarul Aurelia Fedorca.

Cea de-a 30-a ediţie a acestei manifestări culturale reper în Țara Oașului contopește munca și dăruirea artiştilor, membri ai grupului Art Bunavestire, precum: Susana Ardelean, Andrei Florian, Dorel Petrehuş, Corneliu Pop, Ioan Pop Prilog, Ioan Pop Vereta, Mircea Vaida. Acestora li se alătură Borgó Borgovics (Ungaria), Nicolae Cațavei (Baia Mare), Emil Dumitraș (Bistrița), Eugen Moritz (Cluj-Napoca), Ștefan Pelmuș (București), Vasile Pop Negreșteanu (București), Mircea Roman (București), Radu Șerban (Cluj-Napoca), Aurel Vlad (București), întregind tabloul formelor, culorii și luminii.

Evenimentul a fost organizat de Muzeul Țării Oașului și Asociaţia artistică Art Bunavestire, fiind susţinut de Primăria şi Consiliul Local Negreşti-Oaş, Consiliul Județean Satu Mare și CJCPCT Satu Mare.

Negresti1

Negresti2

Negresti3

Negresti4

Negresti5

Negresti6

Negresti7

Negresti8

Negresti9

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.