Termenul pentru plata impozitului pe clădiri a fost prelungit până la 30 iunie

impozite

Printr-o ordonanță de urgență adoptată miercuri, 23 martie, Executivul a prelungit cu trei luni (până la 30 iunie 2016), termenul până la care contribuabilii pot plăti impozitul/taxa pe clădiri, pe teren şi pe mijloacele de transport şi pot beneficia astfel de bonificaţia stabilită de către consiliile locale pentru plata integrală a acestor obligaţii.

În municipiul Satu Mare, cei care își plătesc integral impozitele și taxele locale până la data de 30 iunie, beneficiază de o reducere de 10% din valoarea totală a acestora.

Potrivit ordonanței adoptate de Guvern, pentru anul în curs, primul termen de plată a impozitului/taxei pe clădiri, impozitului/taxei pe teren, respectiv impozitului/taxei asupra mijloacelor de transport se prelungeşte de la 31 martie 2016 la 30 iunie 2016.

De asemenea, ordonanţa mai prevede prelungirea cu două luni, de la 31 martie 2016 la 31 mai 2016, a termenului până la care persoanele fizice şi juridice care deţin mijloace de transport radiate din circulaţie până la 31 decembrie 2015, au obligaţia să depună o declaraţie în acest sens, însoţită de documente justificative, la compartimentele de specialitate ale autorităţilor locale.

Totodată, va fi prelungit cu două luni, de la 31 martie 2016 la 31 mai 2016, a termenului până la care persoanele fizice care au în proprietate clădiri cu destinaţie mixtă sau nerezidenţială pot depune declaraţia privind destinaţia clădirii.

Tot cu două luni, până la 31 mai 2016 se prelungeşte şi termenul până la care persoanele juridice pot depune declaraţia privind clădirile pe care le deţineau în proprietate la data de 31 decembrie 2015, destinaţia şi valoarea impozabilă a acestora.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.