Sătmăreanul George Copos, achitat definitiv în dosarul Loteria II

George Copos

Magistrații Curții de Apel București au decis astăzi, 24 martie, achitarea tuturor inculpaților din dosarul Loteria II. Printre aceștia se află și omul de afaceri originar din Tășnad, George Copos. Decizia instanței este definitivă.

Omul de afaceri George Copos, președinte al Consiliului de Administrație al SC „Ana Electronic” SA București și acționar majoritar al SC „Ana Grup” SA București, a fost trimis în judecată în decembrie 2008, fiind acuzat de spălare de bani; fals în înscrisuri sub semnătură privată; instigare la infracțiunea de participație improprie la săvârșirea infracțiunii de fals intelectual; folosirea de informații privilegiate pentru dobândirea pe cont propriu sau pe contul unei terțe persoane, direct ori indirect, de instrumente financiare la care aceste informații se referă; dezvăluirea de informații privilegiate și recomandarea făcută altor persoane de a dobândi sau înstrăina instrumentele financiare la care se referă acele informații și efectuarea, împreună cu alte persoane, în mod concertat, de operațiuni de manipulare a pieței.

Din rechizitoriul întocmit de procurori reiese că, cu ajutorul conducerii Fondului Proprietății de Stat, s-ar fi realizat conversia ilegală în acțiuni SC „Fast Service Electronica” SA București, a unei creanțe fictive în valoare de aproximativ 550.000 de lei a SC „Ana Electronic” SA București.

Procurorii mai susțineau că George Copos, împreună cu Roza Giulio-Giuzepe, Vasile Bontaș și Octavian Juncu, pentru a ascunde originea ilicită a titlurilor de participare la capitalul social, au derulat în perioada decembrie 2002 – decembrie 2004 operațiuni de spălare de bani, operațiuni în urma cărora au obținut venituri ilicite în valoare totală de 23.765.904 lei.

Totodată, Copos și Roza Giulio-Giuzepe ar fi derulat, la diferite intervale de timp, activități de manipulare a pieței de capital.

În acest fel, susțin procurorii, s-a urmărit obținerea unei participații de peste 90% la SC „Ana Imep” SA care să le permită închiderea acesteia prin delistarea societății de la bursă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.