Polițiștii de frontieră, pregătiți de „invazia” de sărbători

Petea

Având în vedere că la sfârşitul acestei săptămâni, credincioşii catolici din toată lumea vor sărbători Învierea Domnului, din experienţa anilor anteriori, în punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Ungaria se pot înregistra creşteri ale traficului de persoane şi mijloace de transport.

Polițiștii de frontieră recomandă participanților la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea. Pe raza județului Satu Mare pot fi tranzitatea PTF Urziceni – Vallaj și Petea – Csengersima.

Autoritățele le recomandă cetăţenilor care tranzitează punctele de frontieră rutiere cu autoturisme, microbuze si autocare, în perioadele în care se prefigurează creşteri ale valorilor de trafic, să consulte aplicaţia on-line destinată monitorizării traficului la punctele de trecere a frontierei disponibilă pe pagina de internet a Poliţiei de Frontieră Române: www.politiadefrontiera.ro.

Aplicaţia on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp, iar valorile afişate pot suferi modificări în funcţie de dinamica traficului în punctul de trecere respectiv, la un moment dat.

Poliţia de Frontieră a pus la dispoziţia participanţilor la traficul transfrontalier numărul de telefon 021.9590 unde pot semnala diferite aspecte despre modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, sesizările fiind preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.