Kereskenyi cere Primăriei să stopeze distrugerea copacilor (Foto&Video)

UDMR1

UDMR

Copaci1

Copaci2

În cadrul unei declarații de presă susținută astăzi, 24 martie, în Piața Eroii Revoluției, deputatul UDMR Kereskenyi Gabor a criticat modul de toaletare a copacilor din municipiu, atrăgând atenția Primăriei să oprească „distrugerea copacilor din oraș”. Alături de Kereskenyi, la întâlnirea cu presa au participat și Adam Boer, respectiv Fulop Szabolcs, în calitate de reprezentanți ai societății civile.

„Somăm Primăria să oprească această distrugere. Din păcate, se aude că urmează Grădina Romei. Această acţiune, după informaţiile noastre, la aceşti copaci a fost făcută fără avizul Agenţiei pentru Protecţia Mediului. A primit aviz Primăria numai pentru copacii din faţa Spitalului Vechi, aici ce s-a făcut este clar o distrugere. Dorim ca această activitate să fie stopată”, a declarat Kereskenyi.

De fapt, este vorba de doi copaci aflați în parcul din fața PrimaGym din Piața Eroii Revoluției, pentru care, cei trei participanți la întâlnirea de azi cu presa susțin că nu s-a dat niciun fel de autorizație pentru toaletarea acestora.

„Având în vedere ce a zis domnul primar, că se va ocupa de rezolvarea problemei ciorilor, el doreşte să facă acest lucru prin toaletarea tuturor copacilor înalţi şi mijlocii din oraş, ca să nu fie posibil ciorilor să facă cuiburi. Este un lucru fără sens fiindcă vorbim de nişte animale care au instinct şi nu poţi să le interzici să se înmulţească. Cine se gândeşte la aşa ceva nu are toate cunoştinţele în acest domeniu. În faţa Spitalului Vechi, copacii au fost toaletaţi, au şi dispărut ciorile, s-au mutat pe acest copac, care ieri a fost iarăşi toaletat. Probabil ciorile s-au dus mai departe”, spune Adam Boer.

Un Comentariu la "Kereskenyi cere Primăriei să stopeze distrugerea copacilor (Foto&Video)"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.