„Ziua Poliției Române” va fi marcată și la Satu Mare

ziua politiei

Poliția sătmăreană pregătește manifestările dedicate „Zilei Poliţiei Române”, unde sunt invitați să participle toți cei care doresc să fie alături de oamenii legii, la ceas aniversar.

În acest an, „Ziua Poliţiei Române” va fi sărbătorită în Satu Mare, vineri, 25 martie. Manifestările dedicate acestei sărbători se vor desfășura în intervalul orar 12.00 – 14.00, pe Platoul din Piața 25 Octombrie.

Astfel, în cazul unor condiții meteo favorabile, începând cu ora 12.00 pe Platoul din Piața 25 Octombrie din Satu Mare, vor fi amplasate standuri ale Poliţiei la care vor participa poliţişti rutieri, criminalişti, poliţişti de proximitate şi prevenire, dar și cei din structurile SAS care vor efectua demonstrații în care vor fi angrenați și câinii de serviciu.

Sătmărenii vor avea ocazia să cunoască dotarea structurilor de intervenție, a Poliţiei Rutiere și a Laboratorului Criminalistic Mobil. De asemenea, vor fi înmânate pliante cu conţinut informativ şi de prevenire a diferitelor tipuri de infracţiuni.

În urmă cu 194 de ani, la data de 25 martie 1822, domnitorul Grigore Dimitrie Ghica îi înmâna Marelui Agă Mihăiţă Filipescu, șeful Poliţiei din acele timpuri, drapelul cusut cu sigla Steagului Agiei. De atunci, simbolul creştin al Bunei Vestiri veghează asupra oamenilor, faptelor, evenimentelor şi destinului Poliţiei Române.

An de an, poliţiştii au ales să-şi sărbătorească ziua lor, prin organizarea de evenimente menite să dezvăluie din secretele muncii lor. 25 martie constituie cel mai bun prilej pentru inspectoratele de poliţie judeţene de a promova profesia de poliţist în rândul tinerilor, de a prezenta dotările Poliţiei, de la arme şi tehnică de intervenţie, până la autospeciale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.