Campania „Vreau permis de biciclist !”, la Școala „Avram Iancu”

foto1

foto2

foto3

Șase grădiniţe şi trei şcoli gimnaziale s-au înscris în campania adresată viitorilor biciclişti „Vreau permis de biciclist!” iniţiată şi susţinută de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare și mai multe instituții de învățământ din județ.

Primele activităţi din cadrul campaniei s-au desfăşurat marţi, 22 martie, împreună cu elevii Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” din Satu Mare.

În cadrul întâlnirilor organizate cu elevii claselor a I-a şi a II-a au fost discutate aspecte legate de un stil de viaţă sănătos, din care mişcarea fizică trebuie să fie o componentă de bază în viaţa copiilor şi adulţilor, precum şi despre beneficiile mersului cu bicicleta, rolele sau trotineta.

Apoi, au fost abordate principalele reguli de circulaţie pe care micii biciclişti trebuie să le cunoască. Despre cum trebuie să fie echipată o bicicletă dar şi posesorul acesteia, unde pot exersa copiii mersul cu bicicleta până când vor avea vârsta legală de 14 ani pentru a ieşi pe drumul public, care sunt greşelile pe care adulţii le fac în calitate de biciclişti şi cum ar putea aceştia să se protejeze mai bine, au aflat copiii de la reprezentanta Poliţiei, inspector principal Felicia Hrihorişan, din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.

Cei 143 de copii prezenţi sub îndrumarea învăţătoarelor: Doina Racolţa, Gabriela Florea, Elisabeta Fischer, Adriana Calai, Margareta Sabău şi Iuliana Ilc, au participat activ la aceste acţiuni, acestea fiind prima etapă a campaniei. În etapa următoare copiii vor susţine la clasă un test de verificare a cunoştinţelor dobândite, test ce le poate valida obţinerea „permisului de biciclist”, un document cu valoare simbolică care va atesta buna lor pregătire teoretică în domeniul circulaţiei.

Cei mai buni dintre cei buni vor participa la etapa finală, un concurs practic de biciclete ce va avea loc în 21 aprilie pentru şcolari, respectiv 22 aprilie pentru preşcolari.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.