Patru fabrici de mobilă din Satu Mare, în TOP-ul celor mai mari exportatori

mobila

Douăzeci de producători de mobilă din România, printre care patru din județul Satu Mare, se află în TOP-ul celor mai mari exportatori din economie. Este vorba despre firmele: SC GP Sofa SRL, SC Polipol Mobila SRL, SC Pure Home Collections SRL și SC Top Designe Furniture SRL.

Potrivit economiștilor, de pe o piaţă locală anual ies din liniile de fabricaţie produse de mobilier în valoare de peste 2 miliarde de euro, la export. Com-paniile de profil trimit peste hotare aproape 85% din ceea ce produc.

„Exporturile de mobilă au fost de 2,03 miliarde de euro anul trecut (primele 11 luni), în timp ce producţia totală s-a situat la valoarea de 2,4 miliarde de euro. Exporturile de mobilă au crescut cu 8% faţă de anul 2014, iar trendul pozitiv va continua”, spune Aurica Sereny, preşe¬dintele Asociaţiei Producă¬torilor de Mobilă din România (APMR).

În topul celor mai mari exportatori de mobile se află și patru companii din Satu Mare. Este vorba despre: SC GP Sofa SRL, SC Polipol Mobila SRL, SC Pure Home Collections SRL și SC Top Designe Furniture SRL.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.