Explozii pe aeroportul din Bruxelles: 11 morţi şi 25 de răniţi

explozii1

explozii2

explozii3

UPDATE: La o oră după exploziile de pe aeroport, o nouă explozie a avut loc la metrou. Explozia a avut loc în statia de metrou de lângă sediul ONU. Între timp, gradul de alertă teroristă în Belgia a fost ridicat la cea mai înaltă treaptă. 

Două explozii puternice au avut loc azi (22 martie) dimineață la Aeroportul Internațional „Zaventem” din Bruxelles. În urma rxploziei au murit cel 11 persoane și 25 au fost rănite. Deflagrațiile s-au produs în jurul orei locale 08.00 (07.00 GMT), în zona de plecări a aeroportului.

Cursa Tarom spre Bruxelles, care a decolat la 07.30 din Bucureşti a fost redirecţionată spre Amsterdam.

În urma exploziilor, legăturile feroviare cu aeroportul Zaventem au fost suspendate, iar Eurocontrol a anunțat că traficul aerian pe aeroportul din Bruxelles a fost închis până la noi dispoziții.

O primă explozie a fost auzită în zona de plecări a aeroportului, urmată la scurt timp de a doua deflagrație. „Am simțit clădirea mișcându-se. Erau praf și fum peste tot”, spune una dintre persoanele aflate la aeroport.

Antrenorul Mircea Rednic spune că fiica sa, Luana, se afla pe aeroportul din Bruxelles şi că vorbea cu ea la telefon chiar în momentul în care s-au auzit exploziile.

„Am alergat şi nu m-am uitat în jur. Am văzut răniţi şi nu mi-am dat seama dacă mai erau în viaţă. Doar am alergat. Îmi era frică să nu alerg spre un loc unde era o bombă. Acum suntem pe pistă. Ne-a scos afară. Sunt multe ambulanţe şi pompieri. La un restaurant şi o farmacie mi se pare că au fost bombele. Căzuse tavanul şi era praf, dar nu mai era fum, când am ieşit nou. Nu ştiu nimic. Eu nu mai plec. Am lăsat bagajul în aeroport. Nu mă mai interesează. Îl aştept pe tata să vină să mă ia cu maşina. Sunt doar angajaţi de la aeroport lângă noi. Nu sunt forţe de ordine”, a declarat Luana Rednic pentru Digi24.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.