Controale la produsele lactate distribuite prin programul „Laptele şi cornul”

controale

În perioada 22 martie – 6 aprilie, se vor desfășura o serie de controale care vizează respectarea condiţiilor sanitar-veterinare referitoare la producerea, colectarea şi procesarea laptelui crud şi a produselor lactate, inclusiv a celor distribuite prin programul „Laptele şi cornul”. Controalele efectuate de ANSVSA vor avea loc și în județul Satu Mare.

„Directorii executivi ai DSVSA judeţene vor colabora cu Instituţiile Prefectului şi cu Direcţiile de Sănătate Publică, în vederea organizării unor controale tematice comune (DSVSA-DSP) în ferme de animale producătoare de lapte, centre de colectare şi unităţi de procesare a laptelui, conform atribuţiilor ce revin DSVSA şi DSP, stabilite de legislaţia în vigoare şi, respectiv, în baza Protocolului de colaborare, încheiat în anul 2012, între ANSVSA şi Ministerul Sănătăţii”, potrivit conducerii Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor.

O atenţie deosebită va fi acordată respectării condiţiilor de igienă a produselor distribuite prin programul „Laptele şi cornul”, mai precizează oficialii ANSVSA.

Vor fi efectuate controale la depozitele independente care asigură depozitarea produselor lactate, dar şi la operatorii care deţin mijloace de transport şi asigură distribuţia laptelui şi a produselor lactate distribuite în cadrul acestui program.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.