„Bună, doctor Mengele!” la Festivalul DESZKA

Teatru

În cadrul programului celei de-a X-a ediții a Festivalului DESZKA, evoluează astăzi, 22 martie, începând cu ora 16.30, Trupa „Harag György” a Teatrului de Nord Satu Mare cu spectacolul „Bună, doctor Mengele!”. Spectacolul, jucat cu publicul pe scenă, este programat în sala mare a Teatrului Național „Csokonai” din Debrețin.

Festivalul DESZKA destinat dramelor contemporane și-a propus și în acest an să prezinte cele mai noi și cele mai reușite spectacole de teatru realizate după drame maghiare contemporane. Programul festivalului include 17 spectacole destinate adulților pe lângă care 7 spectacole destinate copiilor și 4 spectacole realizate de studenți.

Conform părerii regizorului Lendvai Zoltán, piesa prezintă ideea conform căreia viața noastră a devenit absurdă, a dispărut din ea cultura, poezia, muzica, iar cultura generală este o adevărată raritate, fapt pentru care oamenii ca Lénárd Sándor sunt detestați, invidiați, mai mult, toată lumea încearcă să profite pe seama lor.

Spiró György, este în prezent unul dintre cei mai importanți dramaturgi contemporani, mai ales pentru faptul că piesa „Bună, doctor Mengele!” jucată în premieră de Trupa „Harag György” a câștigat în 2015 marele premiu acordat de Asociația Dramaturgilor Maghiari din Ungaria.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.