Informatoarea cu numele de cod „Laura” a lucrat și la Satu Mare

Christel Topescu

O fostă colaboratoare a Securității, Christel Țopescu (numele de cod „Laura”), care după terminarea facultății a fost repartizată la Satu Mare, este propunerea preşedintelui Klaus Iohannis pentru Consiliul de Administraţie al TVR. Țopescu a fost informatoare a Securităţii în perioada studenţiei şi după, însă nu a făcut poliţie politică, reiese din certificatul emis de CNSAS.

Christel Ţopescu a semnat un angajament cu Securitatea în 1987, când era studentă la Filologie în Iaşi, având rolul de a-și supraveghea colegii de facultate. De asemenea, trebuie să informeze și cu privire la activitatea lectorului vest-german „LR”.

Potrivit CNSAS, Christel Ţopescu şi-a continuat colaborarea şi după terminarea facultăţii, când a fost repartizată la Satu Mare, unde a semnat un nou angajament cu Securitatea şi a primit numele conspirativ de „Laura”.

Christel Ţopescu a semnat două note despre foşti colegi, în care arăta că aceștia intenţionau să plece în Republica Federală Germania.

După analizarea documentelor, CNSAS a considerat că aceste informări nu au avut caracter de poliţie politică, aşa că a eliberat o adeverinţă prin care a decis că „nu i se poate atribui calitatea de lucrător/colaborator al Securităţii” lui Christel Ţopescu.

Christel Țopescu este șefa Secției germane a TVR. S-a născut la Sibiu și este soția comentatorului sportiv Cristian Țopescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.