Drumul Județean Căuaș-Ady Endre va fi modernizat (Video)

Tronsonul de drum județean, în lungime de 6 kilometri, care leagă localitatea Căuaș de Ady Endre va fi în curând modernizat din temelii. Se va lucra atât la lărgirea drumului, care va avea o lățime de 6 metri, plus doi metri zona de acostament, cât și la așternerea a trei straturi de asfalt, pe acea porțiune de drum. Amplasamentul a fost predat astăzi, 21 martie, firmei constructoare, în prezența președintelui Consiliului Județean (CJ), Adrian Ștef.

Alături de Ștef, la eveniment au participat și administratorul public al județului Satu Mare, Nicolae Bura, primarul comunei Căuaș, Andrei Marius Roka, reprezentanți ai CJ dar și a firmei constructoare.

„Suntem acuma la Căuaș, pe drumul județean care face legătura Căuașului cu localitatea Ady Endre. Este încă un obiectiv din programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), care prin grija Guvernului Ponta, prin Ministerul Dezvoltării, a putut să primească finanțare. Am avut foarte multe proiecte prinse pe Programul Național de Dezvoltare Locală, în valoare de 720 de milioane de lei. Aici, vorbim de 6 km de drum județean, pe o lățime de șase metri. Valoarea investiției se ridică la 7.500.000 de lei și constructorul are angajament de a finaliza această lucrare în patru luni de zile. Vreau să vă spun că pe lângă celelalte investiții, că acum suntem la Căuaș, aici în localitate au mai fost promovate prin Programul Național de Dezvoltare Locală încă două proiecte importante pentru locuitorii de aicea. Este legătura cu Răduleștiul, un proiect pe care Primăria din Căuaș îl va finaliza în câteva luni și Ghenci-Tiream, un alt drum comunal. Vreau să vă spun că aici la Căuaș atâtea investiții cred că nu au fost de 25-30 de ani de zile și chiar mă bucur că am reușit să mișcăm lucrurile și vreau să îi felicit pe primar, pe viceprimar și Consiliul local că au fost extrem de receptivi și, desigur, i-au urmărit pe constructori să facă o treabă bună”, a declarat Adrian Ștef.

Referitor la datele tehnice ale drumului, tronsonul are o lungime de 6 km, iar valoarea contractului este 7,5 milioane de lei (inclusiv TVA).

Lucrarea va consta în lărgirea drumului la 6 metri, plus doi metri, câte un metru pe fiecare parte zona de acostament. Vor fi așternute trei straturi de asfalt. Bineînțeles, se va lucra la caseta de lărgire și la structura de rezistențșă a drumului, după care se vor așterne trei straturi de asfalt în grosime cumulată de 18 centimetri.

Totodată, vor fi realizate podețele transversale, podețele de acces la drumurile laterale și se vor amenaja șanțurile.

În luarea de cuvânt, administratorul public al județului Satu Mare, Nicolae Bura, a declarat că din cei aproximativ 800 de kilometri de drumuri pe care Consiliul Județean le are în administrare „circa 50% vor fi reabilitate și modernizate prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Să știți că nu este ușor să rezolvi sume enorme de bani, sute de milioane de lei, ca să realizezi asemenea obiective. Este un efort important pe care conducerea județului îl face, spre a comunica cu factorii guvernamentali spre a înțelege necesitatea avizării acestor obiective”.

drum1

drum2

drum3

drum4

drum5

Un Comentariu la "Drumul Județean Căuaș-Ady Endre va fi modernizat (Video)"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.