Tribunalul și judecătoriile din Satu Mare, cele mai eficiente din țară

Cladire tribunal

„Toate instanțele din raza Curții de Apel Oradea au calificativul eficient”, a declarat Horațiu Dumbravă, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) în cadrul unei conferințe de presă desfășurată vineri, 18 martie. Curtea de Apel Oradea are în subordine două tribunale, printre care și cea din Satu Mare și opt judecătorii, dintre care trei se află în județul nostru (Satu Mare, Carei și Negrești-Oaș).

„Pentru toți indicatorii — operativitate, hotărâri redactate în termen, durata medie de soluționare, ponderea dosarelor soluționate — Curtea de Apel Oradea stă cel mai bine, din toate curțile de apel, față de anul 2014 când a avut anumite sincope, dar era foarte eficientă, pe ansamblu. Toate instanțele din raza Curții de Apel Oradea au calificativ eficient”, a declarat Horațius Dumbravă.

Curtea de Apel Oradea își desfășoară activitatea în județele Bihor și Satu Mare, având în subordine două Tribunale (Tribunalul Bihor și Satu Mare) și opt judecătorii.
Potrivit evidențelor, în cele 11 instanțe, volumul total de activitate în anul 2015 a fost de 115.000 de dosare, în scădere cu 13 % față de anul anterior și cu 22 % față de anul 2013.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.