Plantări de puieți de plop, în localitatea Apateu (Foto)

plantari1

plantari2

plantari3

plantari5

plantari8

plantari11

Campania de plantări de puieţi, inițiativă venită din partea Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Satu Mare, a continuat astăzi, 19 martie, la Apateu. Pe un amplasament de 0,1 hectare s-a realizat o mică pădure de plopi euroamericani prin sădirea a 64 de puieţi.

La acțiune au participat peste 80 de tineri, dar și cadre didactice de la școlile din zonă.

După acţiunea de plantare a urmat un mic concurs în cadrul căruia fiecare şcoală a venit cu propuneri inedite pentru a da un nume pădurii. Juriul alcătuit din Cristian Mariţa, Ioan Man şi Balog Sandor au desemnat drept câştigător Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga” care a propus ca pădurea, să aibă denumirea de „Pădurea Dumbrăvioară” nume care, ulterior concursului, a fost inscripţionat pe panoul montat pe amplasamentul pădurii.

Alte denumiri propuse au fost: Pădurea speranţei, Pădurea labirint, Pădurea Dumbrăveanca, Pădurea plopişor, Pădurea someşeană, Pădurea 14 şcoli, Colţul verde-Colţ de rai, Pădurea tineretului, Pădurea Szalakota, Pădurea tinerilor elevi.

Tot cu această ocazie s-a punctat importanţa acestei păduri şi ca habitat propice pentru pasărea „dumbrăveanca”, specie pentru a cărei protecţie APM desfăşoară o amplă campanie în cadrul proiectului european LIFE Natura.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.