Traian Băsescu nu poate schimba numele partidului

Traian Basescu

Curtea de Apel Bucureşti a respins, astăzi, 18 martie, cererea de înregistrare a partidului „Mişcarea Populară” (MP). Astfel, grupul politic se va numi în continuare „Partidul Mişcarea Populară” (PMP).

Vă reamintim că Tribunalul Bucureşti a admis pe 15 decembrie 2015 cererea de acordare a personalităţii juridice Mişcării Populare conduse de Traian Băsescu şi înregistrarea formaţiunii în registrul partidelor politice.

Traian Băsescu a propus pe 10 octombrie 2015 la Colegiului Naţional al PMP, ca Partidul Mişcarea Populară să se numească doar Mişcarea Populară, afirmând că în această formaţiune nu trebuie să existe un singur curent de dreapta, adăugând că PMP va trebui să genereze soluţii pentru România.

Fostul președinte a afirmat că România nu trebuie guvernată în funcţie de doctrine, ci de priorităţi, lucru care se întâmplă în majoritatea statelor europene.

În cursul acestei zile, Curtea de Apel Bucureşti a admis apelul procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi a respins cererea de înregistrare a partidului „Mişcarea Populară”.

Motivul ar fi acela că denumirea şi sigla partidului sunt asemănătoare cu cele ale Fundaţiei Mişcarea Populară, astfel încât există riscul de a crea confuzie în rândul electoratului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.