Sorin Faur: „Un sindicat la Draxlmaier ar putea apăra drepturile muncitorilor de acolo”

Sorin Faur

Președintele filialei Satu Mare a Confederației Sindicale „Cartel Alfa”, Sorin Faur, și-a manifestat nemulțumirea că la ședința de astăzi, 18 martie a Comisiei de Dialog Social au participat foarte puțini reprezentanți ai patronatelor.

Pe lângă reprezentanții sindicatelor și ai unor patronate din județ, la ședință au fost prezenți și prefectul Radu Bud, subprefectul Altfatter Tamas și primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica.

Acesta a subliniat faptul că ar fi dorit să discute cu patronatele, referitor la înființarea unor sindicate în fabricile mai mari, cum ar fi Draxlmaier, care, potrivit acestuia, are aproximativ 6.400 de angajați. Acesta a subliniat faptul că „nimeni nu știe ce se întâmplă acolo, doar din ce auzim”.

„Un sindicat la Draxlmaier ar putea apăra drepturile muncitorilor de acolo care, din ce am auzit noi, sunt grav încălcate, însă conducerea fabricii nu permite așa ceva. Am vrea să fim sprijiniți în acest sens”, a declarat Faur.

Prefectul a declarat că la următoarele ședințe vor fi invitați și reprezentanții marilor fabrici din județ pentru a avea o imagine cât mai clară asupra aspectelor semnalate de sindicaliști.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.