Sindicaliștii susțin că se luptă cu morile de vânt

prefectura

Principalele nemulțumiri exprimate de către liderii de sindicat prezenți la ședința de astăzi, 18 martie a Comisiei de Dialog Social s-au referit la Codul Muncii, respectiv la salariul minim pe economie care, potrivit acestora în luna iunie ar trebui să ajungă la 1.350 de lei.

Pe lângă conducerea Prefecturii și Primăriei Satu Mare, la ședință au participat liderii principalelor sindicate din județ: Ioan Secan (CSDR), Sori Faur (Filiala Satu mare a Confederației Sindicale „Cartel Alfa”), Dan Burulea (CNSLR – Frăția), Mircea Miclăuș (BNS) și Adrian Oros (Meridian).

Potrivit sindicaliștilor, deciziile luate de Guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloș nu fac decât să-i dezavantajeze pe angajați, dar și activitatea unor instituți de deconcentrate.

De asemenea, liderii de sindicat s-au plâns și de inutilitatea acestor ședințe în care, potrivit lui Sorin Faur „ne întâlnim, discutăm dar nu se rezolvă nimic”.

„Dacă nu ne-am întâlni deloc, nu am ști problemele cu care vă confruntați și, cu siguranță, nu s-ar rezolva nimic. Așa, că ne întâlnim, discutăm, vă aflăm păsurile și avem o șansă ca acestea să fie rezolvate”, a reacționat Radu Bud.

La finalul ședinței, prefectul a declarat că toate problemele semnalate de sindicaliști vor fi înregistrate și trimise Guvernului, cu propuneri de soluționare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.