Părintele Emanuel Oros a fost declarat nevinovat

Emanuel oros

Cei trei preoți din județul Satu Mare arestați în luna octombrie anul trecut, în Grecia, fiind acuzați că ar fi furat mâna Sfântului Haralambie din Mănăstirea Mega Spileo (Grecia), au fost achitați de un tribunal din țara elenă.

Este vorba despre preotul Marius Borhidan de la Spitalul Orășenesc din Negrești-Oaș, părintele Emanuel Oros de la Parohia Mesteacăn și preotul Daniel Popa din Aliceni. Cei trei au fost acuzați și apoi arestați în luna octombrie 2015, pentru că ar fi furat, ajutați de doi enoriași, mâna Sfântului Haralambie.

Dacă preoții au scăpat de acuzații, fiind achitați, nu același lucru se poate spune despre cei doi enoriași. Unul a primit o pedeapsă cu suspendare, iar celălalt 4 ani de închisoare cu executare.

Achitarea celor trei preoți vine după cinci luni de procese, iar acum magistratii unui tribunal din Grecia i-au găsit nevinovați. Potrivit instanțelor grecești, acuzațiile aduse preoților se bazau doar pe presupunerile diaconului Mănăstirii Mega Spileo.

La vremea respectivă diaconul susținea că cei trei clerici ar fi stat de vorba cu el, doar ca să mascheze furtul dus la îndeplinire de doi enoriași din grupul de pelerini.

Pelerinul care a luat mâna Sfântului Haralambie din biserică a primit o pedeapsă de 4 ani de închisoare cu executare, iar celălalt a primit o condamnare cu suspendare.

Vă reamintim cei trei preoți au fost opriți de la slujire, până la clarificarea situației, de către conducerea Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

5 Comentarii la "Părintele Emanuel Oros a fost declarat nevinovat"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.