De ce au ales americanii să construiască o fabrică în localitatea Medieșu Aurit

Radu Bud

Compania americană care vine să investească la Medieșu Aurit într-o fabrică de componente în industria aero-spațială a ales acea locație deoarece este o zonă foarte bună, situată la intersecția unor drumuri importante și pe deasupra, acolo se află și o magistrală de gaz, este explicația oferită de prefectul Radu Bud în cadrul ședinței de azi, 18 martie, cu reprezentanții patronatelor și sindicatelor din județ.

Pe lângă reprezentanții patronatelor și sindicatelor, respectiv cei ai Instituției Prefectului, la ședința de azi a participat și primarul Dorel Coica.

„Este comuna cu cele mai multe sate din județ și are un număr de locuitori comparabil cu a unui mic orășel. Acolo se intersectează mai multe drumuri importante, și pe lângă toate astea, la Medieș se află și o importantă magistrală de gaz. Investitorii vor avea accesibilitate la calea ferată. Din păcate, investitorii doresc să facă a treia fabrică în Tăuții Măgherăuș pentru a fi aproape de aeroportul Baia Mare. Când am auzit că doresc să investească în județul nostru, am făcut toate demersurile să mă întâlnesc cu reprezentantul acestei companii să vedem ce doresc oamenii aceia”, a declarat Radu Bud.

Vă reamintim că o companie americană va construi în acest an la Medieșu Aurit o fabrică în care se vor produce componente pentru industria aero-spațială. Investiția se ridică la suma de 50 de milioane de euro. În urma acestei investiții se vor crea, pentru început, 300 de locuri de muncă.

Compania, una dintre cele mai mari producătoare de componente pentru industria aero-spaţială va crea pentru început peste 300 de locuri de muncă.

După Dumbrăviţa (județul Maramureş), compania va dezvolta facilităţi de producţie la Medieşu Aurit şi la Tăuţii-Măgherăuş (Maramureş), cu acces la Aeroportul din Baia Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.