Ce spune Adrian Ștef despre decizia UDMR de a boicota „Zilele Județului” (Video)

Adrian Stef

În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc astăzi, 18 martie, la sediul ALDE, președintele Consiliului Județean (CJ) Adrian Ștef și-a exprimat nemulțumirea cu privire la decizia UDMR de a boicota „Zilele Județului” din acest an. Sărbătoarea județului va avea loc deodată cu „Zilele Orașului Satu Mare”, iar manifestările prilejuite de aceste evenimente se vor organiza în ultimul week-end din luna mai.

„Eu cred că nu ar fi bine să o încurcăm și să politizăm în asemenea hal acest eveniment deoarece vorbim de o colaborare, din punct de vedere administrativ, care există între Consiliul Județean și primării, iar primarii UDMR sunt primarii acelor localități, nu numai a UDMR-ului, ci a tuturor, că vorbim de cetățeni români, maghiari sau șvabi”, spune șeful CJ.

Adrian Ștef a subliniat faptul că instituția pe care o conduce a sprijinit în nenumărate rânduri organizarea „Zilelor Partium” sau a „Unui week-end în familie”.

„Eu vreau să fac un apel tuturor locuitorilor județului Satu Mare că acest eveniment este al nostru al tuturor, este sărbătoarea noastră. Nu este sărbătoarea UDMR-ului, a PSD-ului, a ALDE, a PNL, sau alte formațiuni politice. Tocmai cum județul, Consiliul Județean, a sprijinit organizarea „Zilelor Partium”, nu o dată, sau a „Unui week-end în familie”, și atenție, cu toate că totul era branduit cu UDMR acolo, eu am văzut și români care au fost la acel eveniment. Eu cred că nu ar fi bine să o încurcăm și să politizăm în asemenea hal acest eveniment deoarece vorbim de o colaborare, din punct de vedere administrativ care există între Consiliul Județean și primării, iar primarii UDMR sunt primarii acelor localități, nu numai a UDMR-ului, ci a tuturor, că vorbim de cetățeni români, maghiari sau șvabi. Mie mi se pare total nepotrivită această atitudine și vreau să fac un apel încă odată, și către UDMR. Acest eveniment este evenimentul nostru și vreau să vă spun că am fost sunat astăzi de câțiva prieteni de-ai mei care sunt maghiari, și care sunt chiar revoltați de această atitudine a UDMR-ului, pentru că nu este normal. Vreau să vă spun că oamenii vor să fie prezenți la aceste standuri, să-și reprezinte comunitățile. Eu cred că un președinte de Consiliu Județean trebuie să unească, și nu să dezbine, pe criterii politice un județ. Fac un apel, să păstrăm această sărbătoare, și Ziua Orașului, și Zilele Județului, exact cum am conviețuit până acuma, în armonie, bună înțelegere și fără să amestecăm pe tot felul de criterii politice aceste evenimente”, a declarat Adrian Ștef.

Vă reamintim că în ședința de joi (17 martie) seara, reprezentanții UDMR întruniți în cadrul Consiliului Delegaților județeni au decis prin vot ca nici un reprezentant al formațiunii să nu participe, în mod oficial, în acest an, la sărbătoarea prilejuită de „Zilele Județului Satu Mare”.

Un Comentariu la "Ce spune Adrian Ștef despre decizia UDMR de a boicota „Zilele Județului” (Video)"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.