UDMR încearcă să se împace cu Forumul Democrat German

Pataki Csaba

În urma vizitei sale în municipiul Satu Mare, cu ocazia „Zilei Maghiarilor de Pretutindeni”, președintele UDMR Kelemen Hunor s-a întâlnit marți, 15 martie, cu conducerea Organizației Județene a Forumului Democrat German (FDG) pentru a reînchega legăturile, la nivel local, dintre cele două formațiuni. Și asta după ce FDG Satu Mare a anuțat că dorește să-și încerce forțele și să candideze pe cont propriu în alegerile locale din acest an.

Dezvăluirea a fost făcută de către președintele Organizației Județene a UDMR Satu Mare, senatorul Pataki Csaba, în cadrul ședinței de astăzi, 17 martie, a Consiliului Delegaților județeni a formațiunii pe care o conduce, întâlnire ce a avut loc la Palatul Administrativ.

Pataki spune că rezultatele acestei întâlniri sunt practic nule deoarece „nu suntem cu nici un pas mai înainte, dar e drept că nici mai în spate”.

Cu toate acestea, conducerea UDMR de la nivel județean dorește să continue consultările cu cei de la FDG. „Noi dorim să continuăm aceste consultări până în ultima clipă. Cei care sunt mai vechi în politică știu bine că asta așa a fost întotdeauna, nu a fost ușor nici în trecut”, a declarat Pataki.

Întrebat marți cu privire la încheierea unei eventuale alianțe cu FDG în vederea susținerii unui candidat unic de către UDMR și Forumul Democrat German la postul de primar al municipiului reședință de județ, Kelemen a declarat că „nu știu, nu pot să răspund la această întrebare, fiindcă colegii din Satu Mare trebuie să cântărească dacă e posibil, dacă nu este posibil. Coaliție nu vom face, asta este clar, la nivel central am stabilit că este un risc din punct de vedere legal. Nu vom face coaliții, nu vom înființa partide noi. Eu cred că important este ceea ce cred sătmărenii. Schimbarea trebuie să vină în administrația locală în acest an”.

Vă reamintim că în data de 14 ianuarie 2016, conducerea FDG Satu Mare a anunțat candidatul formațiunii pentru funcția de primar al municipiului reședință de județ, în persoana avocatului Ștefan Ressler.

Tot atunci s-a lansat ideea realizării unei„Alianțe pentru Satu Mare”, consilierul județean Ștefan Keizer spunând la acea vreme că „alături de PNL și UDMR șansele de reușită ar fi de 99%. Iar dacă alianța ar fi alcătuită din două partide mari, șansele ar fi de aproximativ 60%”.

De asemenea, UDMR și-a desemnat candidatul pentru scaunul de primar, în persoana deputatului Kereskenyi Gabor, președintele Organizației Municipale a Uniunii Democrate a Maghiarilor din România.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.