Sărbătoarea cărții sătmărene, la Biblioteca Județeană (Foto&Video)

Sala de lectură a Bibliotecii Județene Satu Mare a găzduit astăzi, 17 martie, cea de-a XVII-a ediție a „Anului editorial sătmărean”. La eveniment a participat și președintele Consiliului Județean (CJ) Satu Mare, Adrian Ștef.

În cadrul „Anului editorial sătmărean” au fost decernate și premiile pentru cele mai reușite scrieri sub aspect, literar, cultural și științific.

Producția editorială sătmăreană a anului 2015 însumează 275 de documente (209 cărți tipărite; 52 publicații periodice și 14 documente audio-vizuale) și este, sub aspect cantitativ, peste valorile din anul precedent.

„Ideea organizării acestui eveniment a pornit de la necesitatea de a valoriza eforturile creatorilor din domeniul literaturii, al științelor ori cel al audiovizualului. Ca de fiecare dată, Consiliul Județean Satu Mare a reușit și în acest an să susțină financiar acest eveniment, pentru că suntem conștienți de importanța „Anului editorial” și de faptul că manifestarea a devenit deja tradițională și face parte integrantă din zestrea de cunoaștere și simțire a acestor meleaguri”, a declarat Adrian Ștef.

Adrian Stef1

carte1

carte2

carte3

carte4

Gavril Ardelean

Lacrima Istrauan

Un Comentariu la "Sărbătoarea cărții sătmărene, la Biblioteca Județeană (Foto&Video)"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.