Toxiinfecție alimentară la Liceul „Ioniță G. Andron” din Negrești-Oaș

toxiinfectie

11 elevii de la Liceul Tehnologic „Ioniță G. Andron” din Negrești-Oaș au ajuns vineri, 11 martie la spital, acuzând greață, vărsături dar și alte simptome specifice toxiinfecției alimentare. Anunțul a fost făcut de prefectul Radu Bud în cadrul ședinței de astăzi, 16 martie a Colegiului Prefectural.

Copiii au fost supuși mai multor investigații medicale, medicii confirmând toxiinfecția alimentară, însă până în seara zilei de vineri toți elevii au fost lăsați să plece acasă.

S-au luat probe din cornul și din laptele pe care elevii le primesc la școală, iar în prezent se așteaptă rezultatele analizelor medicale pentru a vedea care dintre alimente este răspunzător de afecțiunea suferită de copii.

În luarea de cuvânt, reprezentantul Guvernului în teritoriu le-a mulțumit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ), Direcției de Sănătate Publică (DSP) dar și Direcției Sanitar Veterinare (DSV) Satu Mare pentru promptitudinea de care au dat dovadă „și am oprit ceva care putea să genereze mai multe probleme. În prezent așteptăm rezultatele analizelor de laborator care ne vor confirma sau infirma că vinovat pentru această toxiinfecție alimentară este cornul sau laptele”, spune Bud.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.