Pataki Csaba va fi candidatul UDMR pentru președinția Consiliului Județean

Pataki Csaba

Senatorul Pataki Csaba, președintele Organizației Județene a Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR), va cere joi, 17 martie, votul Consiliului Delegaților pentru a fi desemnat candidatul UDMR pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Satu Mare. Până joi se va finaliza și lista candidaților pentru funcțiile de consilieri județeni.

Pe lista doritorilor s-au înscris 22 candidați care vor fi ordonați de Consiliul Delegaților la ora 17.00, în cadrul unei ședințe organizate la Palatul Administrativ.

„Indiferent de prevederile regulamentului, voi cere un vot de confirmare din partea delegaților pentru candidatura mea la alegerile locale din 5 iunie. De acest vot va depinde și nominalizarea mea din partea UDMR pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. Este datoria mea să dedic toată experiența și diligența mea în serviciul județului, în serviciul sătmărenilor. Solicit sprijinul organizației tocmai pentru această misiune”, a declarat Pataki.

Astfel, Pataki Csaba candidează pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. Pentru funcția de consilier județean candidează următoarele persoane: Balogh Sándor, Bartos Bertalan, Boer Ádám, Erdei Róbert, Gál Gyöngyi, Gindele Imre, Günthner Tibor, Horváth József, Kereskényi Sándor, Kovács Máté, Major Melinda, Mărginean Éva, Masculic Csaba, Megyeri Tamás Róbert, Nagy Sándor, Nagy Szabolcs, Nagy Tünde Mária, Őri Pákay Franciska, Riedl Rudolf, Seer Gyula și Véron András.

Referitor la candidații UDMR Satu Mare, președintele Pataki Csaba a precizat că: „lista este promițătoare pentru că au candidat mulți experți în diverse domenii, din categorii de vârstă diferite, respectiv toate regiunile importante ale județului sunt reprezentate. Astfel, Consiliul Delegaților va fi în stare să numească o echipă bună din punct de vedere teritorial și profesional deopotrivă”.

Pataki a mai adăugat că cinci persoane din echipa anterioară nu mai candidează pentru un nou mandat, dar munca lor este apreciată și bineînțeles că vor rămâne în preajma uniunii pe care o vor servi în continuare cu experiența lor.

Ca urmare a negocierilor purtate cu celelalte organizații minoritare partenere, lista UDMR Satu Mare este susceptibilă de schimbări și adăugiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.