Operații pentru cataractă, cu ultrasunete, la Spitalul Județean Satu Mare (Video)

Marcela Papici

Începând de astăzi, 14 martie, pe Secția de Oftalmologie a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Satu Mare se fac intervenții chirurgicale pentru cataractă, utilizând o tehnică modernă, non-invazivă, cu ultrasunete. Anunțul a fost făcut de managerul SJU Satu Mare, Marcela Papici, în cadrul unei conferințe de presă.

„Cu mare bucurie vă spun că la acest moment, la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, pe Secția de Oftalmologie se fac intervenții chirurgicale pentru cataractă, non-invazive, cu ultrasunete, cu tehnică foarte modernă. În urma unui acord de parteneriat, SJU Satu Mare a primit în demo, acesta este termenul care se folosește, un aparat a cărui valoare este ușor peste 50.000 de euro, pe care îl avem până în luna iulie la dispoziția spitalului, și cu ajutorul căruia se pot face asemenea intervenții”, spune Marcela Papici.

Operațiile sunt efectuate de medicul oftalmolog Sever Șter, acesta fiind asistat de profesorul Gavriș de la Cluj. În cursul acestei zile se fac primele cinci intervenții.

Până acum, intervențiile pentru tratamentul cataractei se făceau „în mod tradițional, cu tăietură și cusătură. Cu această metodă nouă, intervențiile se fac fără a provoca nicio jenă de acest fel”, a declarat Papici. De asemenea, pacienții care vor fi supuși operațiilor folosind noua tehnică, vor sta foarte puțin la spital, iar perioada de recuperare a acestora va fi extrem de scurtă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.